Tervetuloa Vaasan paikkakuntaprojektiin!
Sukupuu muodostuu vaasalaisten osuudesta Genin maailman sukupuussa. Projektin tarkoituksena on koota Vaasasta tutkimuskohteena kiinnostuneet sukututkimuksen harrastajat yhdeksi verkostoksi ja vaasalaisten henkilöprofiilit yhdeksi kokoelmaksi niin sukututkimuksen kuin muunkin mikrohistoriaharrastuksen tueksi. Kaikki tietenkin lakia ja hyviä tapoja noudattaen.
Näin pääset mukaan
Yhteistyökumppaniksi projektiin pääset kohdasta Toiminnot > Liity yhteistyökumppaniksi. Kun olet mukana, voit liittää ylläpitämiäsi Geni-profiileita Vaasa-projektiin, kts. profiilien listaus.
Kts. myös ohjeita paikkakunnan pääprojektina toimivan Pohjanmaa-projektin sivulta. Onkin suositeltavaa että liityt myös siihen,
Muista myös yksityisyyden suojan noudattaminen. Siitä kerrotaan Suomalaisten käyttäjien portaalin projektisivulla. Tekijänoikeuksia tulee kunnioittaa viittauskäytännöllä.
Paikkatiedon tallennus profiiliin
Kun lisäät profiilin projektiin, tarkista että syntymäpaikkatiedot ovat oikeassa kohdassa, kts. kuva Paikkatiedon tallennus profiiliin Tämä helpottaa jatkossa projektiin liitettyjen profiilien tarkastelua ja lajittelua. Muita ohjeita Genin käyttöön löydät täältä. Lisääthän liittämiisi profiileihin myös lähteitä, kts. luetteloa mahdollista lähteistä alempana.
Projektista voi keskustella projektin keskusteluissa ja profiileista ko. profiilin keskustelussa. Huomaa että keskustelut ovat julkisia, ne näkyvät myös Genin ulkopuolella.
Vaasan projektit
- Paikkakunta Vaasa, Pohjanmaa, Suomi Paikkakunta Vaasa, Pohjanmaa, Suomi
- Porvarit Vaasa, kauppa ja käsityö, Suomi Porvarit Vaasa, kauppa ja käsityö, Suomi
- Siirtolaiset paikkakunnalta Vaasa Siirtolaiset paikkakunnalta Vaasa
- Gamla Wasa
- Vasa hovrätt
- Meriliikenteen ammattilaiset, Vaasa, Pohjanmaa, Suomi Meriliikenteen ammattilaiset, Vaasa, Pohjanmaa, Suomi

Tämä on Vaasa
Vuonna 1606 Mustasaaren seurakunnan alueelle perustettu Mustasaaren kaupunki sai kaupunkioikeudet 1611 ja samalla uudeksi nimekseen Vaasa. Koska kaupunki ja emäseurakunta muodostivat yhden kirkkoherrakunnan, sitä ruvettiin kuitenkin kutsumaan nimellä Vaasa ja Mustasaari. Vuonna 1651 kaupunkiin yhdistettiin useita maatiloja sekä Mustasaaren että Isonkyrön ja Vähänkyrön seurakunnista.
Kaupunki siirrettiin nykyiselle paikalleen 1855, nimenä tuolloin Vaasa ja Nikolainkaupunki, vuodesta 1918 alkaen jälleen Vaasa.
Pohjanlahden rannikolla sijaitseva Vaasa on Pohjanmaan maakuntakeskus.
Kaarle IX perusti Mustasaaren kaupungin 2. lokakuuta 1606 vanhalle kauppa- ja satamapaikalle Mustasaaren kirkonkylään, nykyiseen Vanhaan Vaasaan. Vaasa sai nykyisen nimensä ja vaakunansa Vaasan hallitsijasuvun mukaan vuonna 1611.[8]
Vaasa oli Oulun ohella toinen tärkeä tervakaupan keskus Pohjanmaalla. Tervakauppa vauhdittui vielä, kun Vaasa sai oikeuden käydä ulkomaankauppaa tapulioikeuksien myötä vuonna 1765. Kaupungin ulkosatama oli silloin Palosaarella.
Vanhat nimet
Nikolainkaupunki, Nikolaistad, Vaasa ja Nikolainkaupunki, Vasa och Nikolaistad
Lähde: Hiski, Wikipedia 28.8.2017
Vaasan naapureita
Laihia, Maalahti, Mustasaari, Vähäkyrö
Huom!
Vähäkyrö, Pohjanmaa, Suomi
Vähäkyrö (ruots. Lillkyro) on entinen Suomen kunta, joka liitettiin vuoden 2013 alussa Vaasan kaupunkiin.
Sulvan saaristo ja rannikon puoleiset kylät (mm. Sundom) liitettiin 1973 Vaasaan.
Paikkakunta Sulva, Pohjanmaa, Suomi Paikkakunta Sulva, Pohjanmaa, Suomi
Lähteitä vaasalaisten tutkimiseen
Vaasa Digihakemistossa tai suoraan Kansallisarkistossa
Vaasan ja Oulun laamannikunnan renovoidut tuomiokirjat
Vaasan läänin henkikirjat
Hiski
Vanhemmat tiedot: katso Mustasaari- Korsholm
Paikkakuntaprojekti perustettu 5.8.2017